FAQ

Heb je een vraag over de kaartverkoop? Of wil je je aanmelden als vrijwilliger maar heb je een vraag over het aanmeldproces? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen of wil je iets anders weten? Stuur je vraag dan naar ons toe via onderstaand formulier.

Algemeen

Zijn er horeca faciliteiten op het complex?

Ja, La Place verzorgt verschillende horeca faciliteiten met eet- en drinkgelegenheden.

Waar kan ik de wedstrijden bekijken?

Kun je zelf niet in Amsterdam aanwezig zijn, maar wil je de wedstrijden wel graag volgen via livestream of televisie? Lees dan even het nieuws item erover op de website (https://goo.gl/d3XTdv).

Welke tribunes zijn overdekt?

West Hoog, Oost Hoog en de volledige hoofdtribune zijn overdekt. West Laag, Oost Laag en de volledige zuid tribune zijn onoverdekt.

Mag ik mijn hockeystick meenemen het terrein op?

Ja, dat is toegestaan.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Helaas zijn er op het EK geen kluisjes aanwezig.

Ticketverkoop

Hoe krijg ik mijn tickets?

Losse kaarten kun je direct als e-ticket boeken via de website. Je krijgt je e-tickets in een e-mail. Je kunt ook kiezen voor een fanticket, deze worden dan per post toegestuurd. Indien beschikbaar kun je ook aan de kassa een ticket kopen, deze zijn € 1,50 duurder dan de online tickets.

Hoe kan ik voor tickets betalen?

Via Eventim kun je losse kaarten betalen met iDeal en creditcard.

Staan de tickets op naam?

Ja, de tickets staan op naam van de koper. Voor een bezoeker is het niet relevant welke naam er op het e-ticket staat, hier wordt niet op gecontroleerd.

Kan ik tijdens het toernooi het terrein verlaten en later op de dag terugkomen?

Ja, bij het verlaten van het terrein ontvang je een sortiekaart. Bij binnenkomst dien je de sortiekaart én je toegangskaart te laten zien.

Hoe krijg ik toegang tot het EK terrein?

Bij de ingang wordt je ticket gescand, daarna kun je het terrein op. Houd er wel rekening mee dat er een tassencontrole plaatsvindt na het controleren van je ticket. Dit alles in het kader van de veiligheid van de bezoekers.

Waar geeft mijn ticket precies toegang toe?

Een passe-partout geeft gedurende het hele toernooi toegang tot alle wedstrijden in het Wagener Stadion.
Een dagkaart geeft die dag toegang tot alle wedstrijden in het Wagener Stadion. De passe-partouts zijn voorzien van een stoelnummer, de overige tickets zijn voorzien van een vaknummer en werken op basis van free seating.

Kan ik tegen een gereduceerd tarief toegangskaarten kopen die enkel toegang geven toe de wedstrijd van het Nederlands Elftal?

Nee, er worden alleen dagkaarten verkocht.

Ik heb tickets gekocht maar kan toch niet komen. Kan ik ze teruggeven?

Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden teruggenomen door de KNHB of Eventim. Ze mogen ook niet worden doorverkocht.

Er ging iets mis met de bestelling of de betaling via Eventim. Wat nu?

Neem contact op met het Customer Contact Center van Eventim via 0900-1353 (€0,45 p/m).

Kan ik mijn kaartjes ook ergens anders kopen?

Eventim is het enige officiële verkooppunt voor de Rabo EuroHockey Championships 2017. Elders kunnen tickets aangeboden worden tegen onevenredig hoge prijzen. De KNHB kan hiervoor geen verantwoording nemen.

Kan ik ook voor een groep bestellen?

Ja, er is een speciaal groepsaanbod. Indien je tickets wilt bestellen voor 10 personen of meer stuur dan een mail met je verzoek aan groepen@eventim.nl.

Ik wil met mijn collega's en/of zakelijke relaties naar het EK, kan dat?

Ja, het EK Hockey is een unieke gelegenheid voor het bedrijfsleven om hierbij aanwezig te zijn en gasten te ontvangen. Bijvoorbeeld in een gezamenlijke ‘Hockey Lounge’, in een eigen exclusieve ‘Business Unit’ of in een zogenaamde ontvangstruimte. Er zijn op de hoofdtribune dagelijks Business Seats gereserveerd voor zakelijke gasten. Comfortabel en bovendien dicht op het veld voor een optimale beleving van de wedstrijden. Het toernooi biedt volop mogelijkheden om samen met jouw gasten dit evenement te beleven. Wil je meer weten? Mail naar hospitality@knhb.nl.

Parkeren

Waar kan ik parkeren?

Het is mogelijk om parkeerkaarten aan te schaffen voor jouw bezoek aan het EK Hockey in Amsterdam. Met deze parkeerkaart ben je verzekerd van de meest onbezorgde reis naar het Wagener Stadion. Je bestelt jouw parkeerkaart direct bij de aankoop van je tickets. Als je al een toegangskaartje hebt voor het evenement maar nog geen parkeerkaart, kan je via deze link (https://goo.gl/J7JsGU) je parkeerkaart bestellen. Het gebied rondom het EK terrein is bestemd voor vergunninghouders, parkeren is hier dus niet mogelijk. Tijdens de Rabo Euro Hockey Championships zijn er twee mogelijkheden tot parkeren: de Amsterdam RAI en het Amsterdamse Bos. Vanaf Amsterdam RAI worden de bezoekers met pendelbussen naar het EK terrein vervoerd. Bij de zogenoemde ‘speelweide’ in het Amsterdamse Bos zijn 500 plaatsen beschikbaar. Vanaf deze locatie loop je in ongeveer 5 minuten naar de entree van het EK terrein. Indien de speelweide de maximum capaciteit heeft bereikt, gaan de parkeerkaarten voor de Amsterdam RAI in verkoop. Heb je vragen over de parkeerkaarten of tickets? Neem dan contact via evenementen@knhb.nl.

Vanaf hoe laat beginnen de pendelbussen vanaf Amsterdam RAI te rijden?

De pendelbussen van Amsterdam RAI beginnen te rijden op de volgende tijden:
Vrijdag 18 augustus 17.00 uur
Zaterdag 19 augustus 08.00 uur
Zondag 20 augustus 08.00 uur
Maandag 21 augustus 11.00 uur
Dinsdag 22 augustus 11.00 uur
Woensdag 23 augustus 08.30 uur
Donderdag 24 augustus 11.00 uur
Vrijdag 25 augustus 11.00 uur
Zaterdag 26 augustus 10.30 uur
Zondag 27 augustus 08.00 uur

Kan ik gebruik maken van de pendelbus als ik met de trein kom?

De pendelbus is voor alle bezoekers toegankelijk, ook bezoekers die met de trein naar station RAI zijn gekomen.

Vrijwilligers

Voor hoeveel dagen word ik geacht mij op te geven?

De organisatie heeft een sterke voorkeur voor vrijwilligers die de gehele periode beschikbaar zijn. Bovendien geeft de organisatie voorrang op posities aan vrijwilligers die aangeven elke dag beschikbaar te zijn. De minimale beschikbaarheid is vijf dagen.

Werk ik de hele dag?

Dat is afhankelijk van de functie. De organisatie werkt met twee shifts per dag. Gezien het karakter van het evenement is het mogelijk dat een shift uitloopt. De organisatie probeert dit uiteraard te beperken.

Word ik betaald voor mijn inzet?

Nee, vrijwilligers worden niet betaald.

Krijg ik een kledingpakket?

Ja, er wordt een kledingpakket ter beschikking gesteld.

Worden er maaltijden verstrekt?

Ja, voor eten en drinken wordt gezorgd. Per shift ontvangt een vrijwilliger een lunch of warme maaltijd voorzien van (non-alcoholische) drankjes.

Mag ik met mijn accreditatiepas wedstrijden bezoeken?

Vrijwilligers ontvangen een accreditatiepas die toegang geeft tot het stadion. Uiteraard wordt verwacht dat deze alleen wordt gebruikt tijdens de pauze van de vrijwilliger. Op dagen dat een vrijwilliger niet werkt, is de accreditatie geen geldig toegangsbewijs.

Heb je een andere vraag?