Side events

Tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017 staat de stad Amsterdam en haar omgeving volledig in het teken van hockey. Diverse hockeyverenigingen organiseren  side-events en ook in de stad Amsterdam worden verschillende activiteiten georganiseerd. Naast het reguliere EK hockey in het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos wordt ook het Euro ParaHockey Championship 2017 gespeeld, een Europees Kampioenschap Hockey voor G-hockeyers.

EHF/KNHB Youth Leadership Festival

Vlak voor en tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017 in Amsterdam organiseren de EHF (Europese Hockey Federatie) en de KNHB het Youth Leadership Festival. Dit evenement richt zich op actieve verenigingsjongeren tussen de 16 en 26 jaar die zich bezighouden met bijvoorbeeld coaching, arbitrage, evenementen-management, clubmanagement en communicatie.

Lees meer
dinsdag 15 augustus - zaterdag 19 augustus
09:00
H.C. Athena - Voorlandpad 13 1098 TZ Amsterdam

European Youth Hockey Festival

Het European Youth Hockey Festival (EYHF) is een Europees tophockeytoernooi voor jeugdteams. Het is een mooie gelegenheid om je met je team in EK-sferen voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Tijdens dit officiële side event speel je tegen andere Europese topteams en bezoek je een wedstrijd bezoeken tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017.

Lees meer
vrijdag 18 augustus - zondag 27 augustus
09:00
H.V. HIC - Escapade 7, 1183 NM Amstelveen

Technisch Kader & Medisch Congres

BELASTING EN BELASTBAARHEID
Dit is een belangrijk thema dat leeft binnen verenigingen bij zowel de trainer/coaches, als de (para) medische staf. De KNHB organiseert daarom een congres voor beide doelgroepen om hun kennis op dit onderwerp uit te kunnen breiden. In de ochtend vindt een gezamenlijke sessie plaats en na de lunch specifiek gericht op technisch kader of medische onderwerpen. Een mooie gelegenheid om met meerdere personen vanuit de verenigingen naar het congres te komen.

Lees meer
zaterdag 19 augustus - zaterdag 19 augustus
10:00
RAI Amsterdam Convention Centre

Sportways EHF Hockey Camp

Op T. H.C. Hurley vindt tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017 het SportWays EHF Hockey Camp plaats. Dit exclusieve kamp vindt direct naast de toernooilocatie plaats van 20 tot 25 augustus. Het kamp wordt ondersteund door de European Hockey Federatie (EHF).

Lees meer
zondag 20 augustus - vrijdag 25 augustus
09:00
T.H.C. Hurley - Nieuwe Kalfjeslaan 21, 1182 AA Amstelveen

Euro ParaHockey Championships 2017

Van 20 tot en met 23 augustus vinden de Euro ParaHockey Championships plaats op de velden van Pinoké in Amsterdam. Tijdens dit EK voor G-Hockey teams spelen verschillende landenteams om de Europese medailles.

Lees meer
maandag 21 augustus - woensdag 23 augustus
09:00
Pinoké - Jan Tooroplaan 46, 1182 AE Amstelveen

Urban Hockey Experience (Urban City)

In aanloop naar en tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017 vindt in Amsterdam de Urban Hockey Experience plaats, het maatschappelijk voortraject waarmee de KNHB een positief maatschappelijke impact wil achterlaten. De Urban Hockey Experience biedt Amsterdamse stadskinderen die normaliter niet in aanraking komen met hockey een nieuwe ervaring en beleving in Urban Hockey.

Lees meer
maandag 21 augustus - vrijdag 25 augustus
11:00
Olympiaplein, Amsterdam

Schoolhockey clinic Primair Onderwijs

De KNHB vindt het belangrijk dat kinderen op school op een leuke en verantwoorde wijze kennis maken met hockey. Daarin spelen groepsleerkrachten en leerkrachten lichamelijke opvoeding een uiterst belangrijke rol. Deze doelgroep willen we dan ook graag op de hoogte stellen van de jongste ontwikkelingen in het hockeyspel. De KNHB organiseert daarom op maandag 23 augustus 2017 een clinicmiddag voor het Primair Onderwijs.

Lees meer
woensdag 23 augustus - woensdag 23 augustus
15:30
Amsterdamse Bos

Internationaal C-toernooi

Op S.B.H.C. Xenios wordt tijdens het EK hockey een internationaal C-toernooi georganiseerd voor C-teams uit de breedte jeugdlijn uitkomend in de 2e t/m de 4e klasse.

Lees meer
vrijdag 25 augustus
10:00
S.B.H.C. Xenios - Ringvaartdijk 21, 1066 DE Amsterdam

Internationaal Veteranentoernooi

Op S.B.H.C. Xenios wordt tijdens het EK hockey een internationaal toernooi georganiseerd voor Veteranenteams.

Lees meer
zaterdag 26 augustus
10:00
S.B.H.C. Xenios - Ringvaartdijk 21, 1066 DE Amsterdam