Route naar het Wagener Stadion

Auto

Vanaf Haarlem/Schiphol (A9)

Voor parkeren bij Amsterdam RAI: neem op de Ringweg A10 Zuid afslag 9 richting RAI Rivierenbuurt. Sla onderaan de afslag rechtsaf en volg de borden RAI 1-4. 

Voor parkeren bij het Amsterdamse Bos: houd bij het knooppunt Badhoevedorp de A4 richting Amsterdam aan welke overgaat naar de ringweg A10 Zuid. Neem afslag Buitenveldert. Sla onderaan de afslag linksaf richting Amstelveen (Keizer Karelweg) en volg de borden P1. 

Vanaf Utrecht (A2)

Voor parkeren bij Amsterdam RAI: houd aan het eind van de A2 de Ringweg A10 zuid richting Schiphol aan. Blijf op de afrit rijden die overgaat in de afrit naar afslag 9 Amsterdam Buitenveldert. Sla onderaan de afslag rechtsaf en volg de borden RAI 1-4. 

Voor parkeren bij het Amsterdamse Bos: houd bij het knooppunt Holendrecht de A9 richting Haarlem/Schiphol/Amstelveen aan. Neem afslag 5 Amstelveen. Sla onderaan de afrit rechtsaf richting Stadshart/Noord (Keizer Karelweg) en volg de borden P1.

Vanaf Amsterdam

Rijd langs het Olympisch Stadion (Amstelveenseweg) en volg de borden P1.

Parkeren

Iedereen die van plan is met de auto naar de Rabo EuroHockey Championships te komen wordt aangeraden om van tevoren een parkeerkaart aan te schaffen. Het gebied rondom het EK terrein is bestemd voor vergunninghouders, parkeren is hier dus niet mogelijk. Er zijn twee mogelijkheden tot parkeren: de Amsterdam RAI en het Amsterdamse Bos. Vanaf Amsterdam RAI worden de bezoekers met pendelbussen naar het EK terrein vervoerd. Deze pendelbussen kunnen door iedereen gebruikt worden, dus ook reizigers die met het OV komen. De laatste pendelbus terug naar het parkeerterrein vertrekt om 23:30 uur vanaf het Wagener Stadion. Bij de zogenoemde ‘speelweide’ in het Amsterdamse Bos zijn 500 plaatsen beschikbaar. Vanaf deze locatie loop je in ongeveer 5 minuten naar de entree van het EK terrein. Indien de speelweide de maximum capaciteit heeft bereikt, gaan de parkeerkaarten voor de Amsterdam RAI in verkoop.

De pendelbussen van Amsterdam RAI beginnen te rijden op de volgende tijden:

  • Vrijdag 18 augustus 17.00 uur
  • Zaterdag 19 augustus 08.00 uur
  • Zondag 20 augustus 08.00 uur
  • Maandag 21 augustus 11.00 uur
  • Dinsdag 22 augustus 11.00 uur
  • Woensdag 23 augustus 08.30 uur
  • Donderdag 24 augustus 11.00 uur
  • Vrijdag 25 augustus 11.00 uur
  • Zaterdag 26 augustus 10.30 uur
  • Zondag 27 augustus 08.00 uur

Openbaar vervoer

De bushalte op de hoek van de Kalfjeslaan en de Amstelveenseweg ligt ongeveer 5 min. lopen van onze hockeyclub. Buslijnen 170 en 172. Vertrekken vanaf Centraal Station via o.a. Stadionplein. Ook op zondag is er een zeer regelmatige verbinding van en naar Amsterdam, Amstelveen en Uithoorn. Tram 5 en metro 51 stoppen bij halte Uilenstede. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen naar het Wagener Stadion. Op 9292ov.nl kun je eenvoudig jouw eigen actuele route plannen.