Wagener Stadion

Het Wagener Stadion zal in 2017 het decor vormen voor de Rabo EuroHockey Championships. Het Wagener Stadion is gebouwd in 1938 en is vernoemd naar de toenmalige voorzitter van Hockeyclub Amsterdam, Joop Wagener sr.

Sinds 1980 is het stadion eigendom van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Momenteel wordt de hoofdtribune van het Wagener Stadion verbouwd. De realisatie van de verbouwing dient 1 juli 2017 gereed te zijn.

Het hockeystadion kent een rijke historie. Op hockey.nl lees je alles over het Wagener Stadion in de serie ‘Wagener Stadion Toen & Nu’.

Bekijk de virtuele rondleiding door het nieuwe Wagener Stadion. Deze 3D-tour geeft een behoorlijk realistisch beeld hoe straks de hoofdtribune er van binnen en buiten gaat uit zien.

Route naar het stadion

Ga naar de uitgebreide informatie over de route naar het Wagener Stadion en parkeeropties.

Legenda

Bezienswaardigheden

Stadion

Vervoer

Side events

Amsterdam

Als hoofdstad is Amsterdam het culturele en zakelijke centrum van Nederland, maar de stad heeft ook een indrukwekkende sportieve staat van dienst en kijkt er naar uit in de zomer van 2017 de beste Europese hockeyers te ontvangen. Amsterdam is een levendige stad die elk jaar miljoenen dagjesmensen en internationale toeristen trekt. Amsterdam is altijd al een bruisende stad geweest. Er heerst een open en tolerante sfeer. De Amsterdammer ontvangt iedereen die de stad bezoekt met open armen. Het is een stad met een adembenemende grachtengordel, bijbehorende grachtenpanden, een rijk cultureel aanbod, prachtige architectuur en bijzondere historie.

De stad Amsterdam heeft een lange en indrukwekkende sportieve traditie. In 1928 ontving de stad de Olympische Spelen. Het in 2000 gerenoveerde Olympisch Stadion is een blijvende erfenis van dit evenement. Meer recent is de stad gastheer geweest van tal van grote sportevenementen, zoals de start van de WK Roeien in 2014, het WK Beachvolleybal in 2015 en de EK Atletiek in 2016.

Amsterdam heeft bezoekers veel te bieden met prachtige musea, gezellige pleinen, festivals en evenementen. Voor meer informatie: www.iamsterdam.com.

Tijdens de EK Hockey logeren in Amsterdam? De mogelijkheden zijn onbeperkt. De stad beschikt over een divers hotelaanbod, variërend van exclusieve hotels tot eenvoudige bed and breakfast en hostels.

Bezienswaardigheden