Urban Hockey Experience

In aanloop naar en tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017 vindt in Amsterdam de Urban Hockey Experience plaats, het maatschappelijk voortraject waarmee de KNHB een positief maatschappelijke impact wil achterlaten. De Urban Hockey Experience biedt Amsterdamse stadskinderen die normaliter niet in aanraking komen met hockey een nieuwe ervaring en beleving in Urban Hockey.

Urban Hockey is, zoals de naam al doet vermoeden, een ervaring en beleving in het Urban Hockey. Urban Hockey is een uitdagende, ‘coole’ vorm van hockey op straat, pleintjes en wijkveldjes, bestaande uit Streethockey 3v3 en 5v5, Urban Skills & Tricks, Urban Challenges & Battles en Urban Parcours.

Aanloop
In de periode voorafgaand aan de Rabo EuroHockey Championships organiseert de KNHB, in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam, op verschillende pleintjes in zeven stadsdelen in Amsterdam Urban Hockey trainingen. De trainingen worden gegeven door combinatiefunctionarissen, sportbuurtwerkers en trainers van de verenigingen Pinoké, AMVJ, Athena, Rubicon, VVV en Xenios. De locaties zijn in overleg met de stadsdelen vastgesteld.

– Stadsdeel Nieuw-West: Mondriaanplein & Botteskerkpark
– Stadsdeel Oost: Makassarplein
– Stadsdeel Zuidoost: Egoliplein & Vreeswijkpad
– Stadsdeel Centrum: Sportspeeltuin Wittenburg & Noorderspeeltuin
– Stadsdeel Noord: Breedveld
– Stadsdeel West: Columbusplein & Speeltuin Wiltzangh
– Stadsdeel Zuid: Hendrick de Keijserplein & Gaaspstraat

Naast de activiteiten in de wijk wordt de Urban Hockey Experience tevens ingezet tijdens bestaande sportevenementen: Sport & Fun Tour (februari), de Koningsspelen (vrijdag 21 april), NextGen Games (26 t/m 28 mei), de Amsterdam Olympische Dagen (22 en 23 juni) en de Urban Sports Week Amsterdam (5 t/m 9 juli).

EK Hockey
De Urban Hockey Experience bereikt het hoogtepunt tijdens het EK Hockey. Van 21 tot en met 25 augustus wordt het Olympiaplein, in Amsterdam Zuid, omgedoopt tot Urban City. Het plein wordt deze week volledig omgetoverd tot Urban Hockey en Sports centre. De Urban City is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden. Er rijdt een gratis American schoolbus als pendelbus tussen de Urban City en het EK Hockey terrein. Zo kom je gemakkelijk van de ene locatie naar de andere en kan je jouw bezoek aan het EK Hockey combineren met jezelf uitleven in de Urban City.

Download de promo flyer van de Urban City

Let’s go Urban!

Meer evenementen

zaterdag 26 augustus
10:00
S.B.H.C. Xenios - Ringvaartdijk 21, 1066 DE Amsterdam
vrijdag 25 augustus
10:00
S.B.H.C. Xenios - Ringvaartdijk 21, 1066 DE Amsterdam
vrijdag 18 augustus - zondag 27 augustus
09:00
H.V. HIC - Escapade 7, 1183 NM Amstelveen