Euro ParaHockey Championships 2017

Van 20 tot en met 23 augustus vinden de Euro ParaHockey Championships plaats op de velden van Pinoké in Amsterdam. Tijdens dit EK voor G-Hockey teams spelen verschillende landenteams om de Europese medailles.

Tijdens het EK Hockey vindt er nog een groot Europees toernooi plaats: de Euro ParaHockey Championships 2017 plaats. Het evenement duurt  van zondag 20 t/m donderdag 24 augustus en de wedstrijden worden gespeeld van maandag 21 augustus t/m woensdag 23 augustus op de velden van hockeyvereniging Pinoké, met een finale in het naastgelegen Wagener Stadion.

Negen landen vaardigen hun beste ParaHockeyers af naar Amsterdam, waar ze elkaar op en rond de velden van Pinoké op sportief en sociaal vlak zullen treffen. Het EK ParaHockey wordt afgesloten met zogenaamde social games, een BBQ en een groots slotfeest. Het wordt voor de spelers én hun begeleiders een festijn om nooit te vergeten!

Pinoké bestaat ruim 60 jaar, de voorlopers van de club gaan zelfs bijna 90 jaar terug. Het is een gerenommeerde vereniging vanwege de sportieve prestaties van Pinoké-ers in binnen- en buitenland. De vereniging staat bekend om zijn opleidings- en jeugdbeleid en om de vele activiteiten rondom hockey in het algemeen. Maar ook de sociale contacten zijn van belang. Lid zijn van Pinoké betekent het opbouwen van een vriendenkring voor het leven. In de laatste zes jaar is de accommodatie én het terrein compleet vernieuwd: een geheel nieuw, eigentijds clubhuis, een eigen fitness en een fysiotherapieruimte, met watervelden en semi-watervelden.

Pinoké heeft een grote groep vrijwilligers en professionals, die met trots de gastheer van deze paralympische hockeyspelen zullen zijn. Pinoké wenst alle deelnemers en begeleiders een geweldige tijd op haar thuisbasis.

Bekijk nu het wedstrijdschema!

Meer evenementen

woensdag 23 augustus - woensdag 23 augustus
15:30
Amsterdamse Bos
zaterdag 19 augustus - zaterdag 19 augustus
10:00
RAI Amsterdam Convention Centre
zaterdag 26 augustus
10:00
S.B.H.C. Xenios - Ringvaartdijk 21, 1066 DE Amsterdam